Nationale Accountancy Awards: Olaf van Hoek (Van Hoek/Ontdekkracht) durft te duiken in systemen

ICT speelt een belangrijke rol in de missie van accountantskantoor Van Hoek, namelijk Nederland meer ‘ontdekkracht’ geven. Met het label Ontdekkracht past het kantoor handige technische toepassingen toe, die de klant en zijn accountant flinke kostenbesparingen en tijd opleveren.

Kunt u een voorbeeld geven van een klant waarvoor u een innovatief project bent gestart?
“Het is september 2013. Eén van onze relaties werkt met MS-DOS-software die geïntegreerd moet worden in een nieuw ERP-systeem. Voor de verkoopmodule in MS-DOS is echter geen goed alternatief beschikbaar. Deze kunnen we dus niet vervangen. Maar wat we wél gaan doen, is het omzetten van beperkingen van vandaag in mogelijkheden van morgen…”
Welk project was dit?
“Op jaarbasis leest het ERP-systeem van de klant maar liefst vijf miljoen orderregels uit. Door handige technische toepassingen verloopt het transport van data snel en veilig. Wekelijks wordt het systeem gecontroleerd op volledigheid van aantal regels, doorlooptijd en data-integriteit, wat het bedrijf een optimale dosis vertrouwen geeft. En daar bleef het niet bij. Ook de financiële administratie betrokken we bij dit proces.”
Wat was het resultaat voor de klant?
“Drie maanden na de start was onze relatie klaar voor de toekomst. Alleen al het verwerken van de automatische incasso’s is teruggebracht van 240 naar 15 minuten per week. Een flinke kostenbesparing én het levert tijd op. Kostbare tijd die onze relatie weer besteedt aan andere zaken, service voor haar klanten bijvoorbeeld. Zo levert anders organiseren altijd mooie nieuwe dingen op.”
___________________________________________________________________________________________________
De genomineerden voor de ‘Nationale Accountancy Awards 2015′ zijn accountants die slimmer werken, minder kosten in rekening brengen en beter adviseren. Die gebruik maken van de meest innovatieve technologie. Bent u zo’n accountantskantoor dat in aanmerking komt voor de Nationale Accountancy Awards? Meld u voor 1 maart 2015 hier aan. Bel of mail Alex van Groningen (avangroningen@alexvangroningen.nl) / 06 50 643 283 voor meer informatie.
___________________________________________________________________________________________________

Welke dienst(en) biedt u vandaag die u twee jaar geleden niet bood en wat zijn de concrete resultaten hiervan? 
“Ondernemen is meer dan ooit keuzes maken vanuit focus, gevoed door de juiste informatie. Bedrijven beschikken over een schat aan data, verborgen in databases. Zwarte dozen boordevol gegevens die iets zeggen over het verleden en de toekomst. Hoe filtert een ondernemer uit al die gegevens precies datgene wat hij nodig heeft? Ontdekkracht ontwikkelt klant- of branchespecifieke dashboards die zijn gekoppeld aan financiële administratie en extracomptabele data. Overzichtelijke cockpits met real-time inzicht. Daar moeten mensen soms nog aan wennen. Het loslaten van de ordner blijkt een lastig proces.” Daarom laten we het iedereen zien, ervaren en ontdekken. Dan volgt het enthousiasme al snel.”
Hoe maakt uw kantoor gebruik van ICT in de dienstverlening?
“De wereld verandert, onze klanten veranderen en dus veranderen wij ook. Onze dienstverlening is zoveel mogelijk geautomatiseerd. Gelukkig zijn wij verzot op alles wat met ICT te maken heeft en we promoten dat waar we kunnen. Durf te duiken in systemen, ontdek, ontwikkelen en zoek naar slimme toepassingen. Zo zien wij dat. Ondernemen is kansen aanpakken en bijschaven. Zo ontwikkelden wij met een partner onze eigen scan- en herkenoplossing. De klant scant en slaat alles op in ons systeem. Overal en op ieder moment van de dag volledig doorzoekbaar met een app en een webportal. Later zagen we die functionaliteiten weer terug bij een concurrent. Dat betekent voor ons dat we écht iets ontketend hebben.”
Gerelateerde artikelen