Marcel van Loo gaat naar internationale organisatie EY

Marcel van Loo, momenteel bestuursvoorzitter van EY in Nederland, maakt per 1 juli aanstaande de overstap naar de internationale organisatie van EY. Hij wordt Managing Partner van EY Financial Services Organisation voor de regio Europa, Midden-Oosten, India en Afrika (EMEIA).

In korte tijd is dit het tweede Nederlandse bestuurslid dat de overstap maakt naar een internationale functie; Hanne Jesca Bax, bestuurslid van EY Nederland van 2011-2015, werd onlangs benoemd tot Managing Partner clients en markets van EY in EMEIA.

Marcel van Loo is sinds 2013 bestuursvoorzitter (Country Managing Partner) van EY in Nederland. Marcel is werkzaam bij EY sinds 1989 en was al eerder lid van het internationale bestuur van EY FSO. Van 2010 – 2012 was hij Banking & Capital Markets Leader voor EY EMEIA. Hanne Jesca Bax is vorig jaar al overgestapt naar de EMEIA organisatie en recentelijk vanwege haar nieuwe rol als Managing Partner clients en markets toegetreden tot het EY bestuur van de regio EMEIA.

Rudi Braes, bestuursvoorzitter (Regional Managing Partner) van EY in België en Nederland: “Marcel en Hanne Jesca hebben een grote rol gespeeld in een zeer uitdagende periode voor EY in Nederland. Zij hebben een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan de successen die EY in Nederland heeft behaald bij het verwelkomen van nieuwe cliënten naar aanleiding van de verplichte kantoorrotatie. Hierdoor is onze organisatie erin geslaagd om een zeer solide, kwaliteitsvolle en gebalanceerde business portfolio op te bouwen voor de toekomst.  Ook bij het investeren in het verder verbeteren van onze kwaliteit, het aantrekken, behouden en ontwikkeling van onze sterk presterende teams hebben zij hun leiderschapskwaliteiten getoond.”

Momenteel heeft EY in nauw overleg met de Raad van Commissarissen het opvolgingstraject opgestart. Dit is een zorgvuldig proces waarbij het bestuur van Ernst & Young Europe LLP uiteindelijk de nieuwe bestuursvoorzitter voor Nederland zal benoemen op voordracht van de Raad van Commissarissen.

Gerelateerde artikelen