Rabo&Co koppelt vermogende klanten aan ondernemers

Na een geslaagde proef met ondernemers en vermogende klanten gaat Rabobank nu over tot introductie van Rabo&Co. Met dit online platform brengt Rabobank ondernemers die geld willen lenen en vermogende klanten van de bank die willen investeren bij elkaar.

Hiermee verbreedt Rabobank de toegang tot financiering voor ondernemers en biedt de bank vermogende klanten een nieuwe mogelijkheid om hun vermogen aan te wenden. Rabo&Co is een aanvulling op bestaande financieringsvormen, zoals regulier bankkrediet en crowdfunding.

Vermogende klanten van Rabobank met meer dan één miljoen vrij belegbaar vermogen kunnen tot 49% van een lening verstrekken aan ondernemers die klant zijn bij Rabobank. Het minimale deel dat de vermogende klant in een lening  aan één onderneming kan verstrekken is € 100.000. Klanten mogen niet meer dan 10% van hun vrij beschikbare vermogen aanwenden via Rabo&Co. Rabobank verstrekt altijd minimaal 51% van de lening. De opbrengst van de zekerheden wordt naar rato verdeeld, mocht een ondernemer in betalingsproblemen komen. 

Financieringsaanvragen die worden aangeboden voldoen aan een aantal criteria. Zo moet een ondernemer bijvoorbeeld meer dan twee jaar positieve cijfers hebben en moet er sprake zijn van een her- of uitbreidingsfinanciering. De gevraagde lening heeft een looptijd van maximaal vijf jaar. Rabo&Co koppelt de historische kracht van de coöperatie aan de noodzakelijke (technologische) vernieuwing van morgen.  

Gerelateerde artikelen