PE-registratie nog t/m 31 maart 2018 (ook ontheffingsverzoeken)

Voor de PE-activiteiten 2017 heeft u nog maar een paar weken de tijd. Uiterlijk 31 maart 2018 dient u deze te registreren op MijnNBA.nl.

Daarvoor waarschuwt de NBA. 

Let op dat een verzoek tot ontheffing op basis van een verklaring verrichte activiteiten ook binnen deze termijn moet zijn ingediend. 

Lees meer over de mogelijke ontheffingen:

Ontheffing op basis van een Verklaring verrichte activiteiten 2017
Een accountant in business die nog maar zeer beperkt werkzaam is, kan ontheffing aanvragen van de PE-verplichting 2017 indien hij minder dan 200 uur actief zijn geweest, dan wel bij het verrichten van zijn werkzaamheden, al dan niet bezoldigd, minder dan 200 uren de specifieke deskundigheid waarover een accountant gewoonlijk beschikt aanwendt dan wel kan aanwenden.

Om voor deze ontheffing in aanmerking te komen, moet u uiterlijk 31 maart 2018 een Verklaring verrichte activiteiten 2017 indienen bij het NBA-bestuur.

Ontheffing op basis van bijzondere omstandigheden
Mocht u door bijzondere omstandigheden niet in staat zijn geweest aan de PE-verplichting voor 2017 te voldoen, dan kunt u een verzoek tot ontheffing van (een deel van) de PE-verplichting bij het NBA-bestuur indienen.

Gerelateerde artikelen