Nieuw deel Novak Kwaliteitshandboek verschenen

Vanaf heden is een nieuw deel van het Novak Kwaliteitshandboek beschikbaar: ‘Fiscale opdrachten’.

Dit handboekdeel bevat instructies per fase (aanvaarding en continuatie, planning, uitvoering en afronding) voor fiscale opdrachten. Het deel houdt rekening met het feit dat de opdrachten door een accountantskantoor worden uitgevoerd, waardoor onder andere de NVKS, de VGBA en de Wwft van toepassing zijn.

Onder fiscale opdrachten worden opdrachten verstaan zoals het opstellen van aangiften (waaronder inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, loonheffingen en omzetbelasting), het uitvoeren van adviesopdrachten, het opstellen van overeenkomsten en het voeren van bezwaar- en beroepsprocedures.

In het handboekdeel zijn tevens bijhorende modellen opgenomen, waaronder werkprogramma’s, aanbiedingsteksten, akkoordverklaringen en dossierindelingen. Het deel ‘Fiscale opdrachten’ borduurt voort op de delen ‘Kantoor’, ‘Administratieve dienstverlening’ en ‘Samenstellingsopdrachten’.

Het deel ‘Fiscale opdrachten’ is geschikt voor kantoren die hun processen en dossiers ten aanzien van fiscale opdrachten willen standaardiseren dan wel kantoren die hiertoe verplicht worden in het kader van horizontaal toezicht.

Voor leden van de stichting Novak geldt tot en met 31 maart 2017 een introductieaanbieding.

Meer informatie over het Novak Kwaliteitshandboek vindt u op de website van de stichting Novak.

Gerelateerde artikelen