Isabella de Groot winnaar Stevensprijs 2016

Isabella de Groot van KPMG Meijburg is de winnaar van de ‘Stevensprijs 2016’. Deze door Wolters Kluwer ingestelde prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan ‘de jonge auteur (onder 35 jaar) die moeilijke fiscale materie op een eenvoudige en heldere manier beschrijft’.

De prijs is eind 2014 ingesteld ter gelegenheid van het afscheid van Leo Stevens als hoofdredacteur van Vakstudie Nieuws. Vrijdag vond in het Haagse Carlton Ambassador Hotel de uitreiking van de Stevensprijs 2016 plaats.

De vier genomineerde auteurs dit jaar waren Tirza Cramwinckel (Universiteit Leiden, Stibbe), Isabella de Groot (Meijburg), Reinier Kooiman (Deloitte, Universiteit van Amsterdam) en Erik Swaving Dijkstra (Houthoff Buruma).

De jury bestaande uit prof. dr. S.A. (Stan) Stevens, mr. J.A.C.A. (Jacques) Overgaauw, prof. dr. A.O. (Allard) Lubbers en mr. drs. J. (Jeroen) Knuist, zeiden over winnaar Isabella de Groot: “Isabella de Groot heeft de afgelopen jaren een aantal hoogwaardige publicaties geproduceerd op het terrein van de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en het internationaal en Europees belastingrecht. Zij is kritisch, maar komt ook met concrete oplossingen voor verbetering van wet- en regelgeving en helpt daardoor de rechtsontwikkeling vooruit.”

Rimco Spanjer, Content Director van Wolters Kluwer Legal & Regulatory Nederland over de Stevensprijs: “Jonge auteurs zijn van groot belang voor onze toekomst, niet alleen van die van Wolters Kluwer, maar ook voor de samenleving als geheel. Ik hoop zeer dat wij hen nu en in de toekomst kunnen blijven binden aan ons bedrijf en zal daar hard aan werken – en dat zij te midden van hun drukke bestaan de tijd zullen blijven vinden om mee te werken aan onze gemeenschappelijke missie, namelijk het voeren van debat en het hierdoor vorm geven aan onze toekomst.”

Isabella de Groot wint naast de titel ‘winnaar Stevensprijs 2016’, ook €2.000 in prijzengeld en een kunstwerk van Laurens Spier, een bijzonder getalenteerde jonge kunstenaar.

Gerelateerde artikelen