Eigenaar administratiekantoor verdacht van belastingfraude

De fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst FIOD heeft vandaag doorzoekingen gedaan in een woning en een bedrijfspand in Meppel. Een 66-jarige man, mede-eigenaar van een administratiekantoor, wordt verdacht van omzetbelastingfraude over de periode 2012 t/m 2016 en van het opmaken van valse facturen. De verdachte is aangehouden voor verhoor. Tijdens de doorzoekingen is beslag gelegd op fysieke en digitale administratie.

Het strafrechtelijk onderzoek is gestart na een onderzoek door de Belastingdienst. Het vermoeden is dat de verdachte middels twee aan hem gelieerde bedrijven ten onrechte negatieve aangiften omzetbelasting bij de Belastingdienst indiende. Ter onderbouwing van deze negatieve aangiften zijn vermoedelijk valse facturen en een valselijk opgemaakte grootboekrekening naar de Belastingdienst gezonden.

De aangiften omzetbelasting voor beide bedrijven zijn gedaan vanaf het IP-adres van het administratiekantoor van verdachte. De Belastingdienst heeft vermoedelijk een bedrag van € 450.000 ten onrechte aan de ondernemingen uitbetaald.

Gerelateerde artikelen