Celstraf voor belastingfraude

Gerechtshof Den Bosch heeft in hoger beroep de eigenaar van een administratiekantoor vanwege belastingfraude en valsheid in geschrift veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 9 maanden waarvan 4 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaren.

Administratiekantoor X heeft voor zichzelf en voor het bedrijf van zijn echtgenote jarenlang opzettelijk onjuiste aangiften omzetbelasting (en inkomstenbelasting) ingediend en wordt hiervoor thans strafrechtelijk vervolgd.

De strafkamer van Hof Den Bosch stelt vast dat de belastingmoraal van X (nog steeds) niet ten goede is gekeerd. Tot op heden hebben geen betalingen plaatsgevonden op de naheffingsaanslagen omzetbelasting en hebben invorderingsmaatregelen geen effect gesorteerd.

Daarenboven blijkt uit het aangiftepatroon dat X nog steeds geen of te laat aangiften indient. Ook de omstandigheid dat X pas in juni 2017 voor zijn bv, waarin hij per 1 januari 2017 zijn onderneming heeft ondergebracht, een loonheffingsnummer heeft aangevraagd, maakt duidelijk dat hij nog steeds niet de urgentie voelt van de noodzaak (tijdig) aan zijn belastingverplichtingen te voldoen.

X wordt wegens belastingfraude en valsheid in geschrift veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 9 maanden waarvan 4 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaren.

 

(Bron: Fiscanet)

Gerelateerde artikelen