ABN AMRO Participaties neemt belang in factuurverwerker Lyanthe

Lyanthe, dienstverlener in digitale en geautomatiseerde factuurverwerking, bedient nu ruim 80.000 eindklanten in Nederland en België. In de komende jaren wil zij ook accountantskantoren en dienstverleners in andere Europese landen aan zich binden. Zij verwacht daarbij te kunnen profiteren van Europese richtlijnen en de vraag vanuit overheden en het bedrijfsleven naar automatisering van factuurverwerking.

Lyanthe verzorgt de digitale factuurverwerking voor het bedrijfsleven en heeft daarvoor eigen software ontwikkeld die factuurdata – van zowel papier maar ook digitale formaten (PDF, JPEG, TIFF) – omzet in een elektronisch bestand: de elektronische factuur (e-factuur). De software herkent factuurgegevens automatisch en data worden gecontroleerd en waar nodig handmatig aangevuld, zodat de herkenning en verwerking van de facturen 100% accuraat is. De software van Lyanthe is gekoppeld met boekhoudsoftware van o.a. Exact, Sage, Venice, en Kluwer. 

ABN AMRO Participaties stelt vermogen en financiële expertise beschikbaar aan middelgrote Nederlandse bedrijven met groeipotentieel. Friso Janmaat van ABN AMRO Participaties: "Lyanthe is een goed voorbeeld van een succesvol Nederlands bedrijf met een sterk autonoom groeiperspectief. We kijken ernaar uit om de komende jaren een bijdrage te kunnen leveren aan het realiseren van de groeiplannen."

Lei Heijthuijzen, medeoprichter en CEO van Lyanthe: "ABN AMRO Participaties is een zeer actieve, betrokken investeerder en heeft ruime ervaring om samen op te trekken met ondernemers. Gezamenlijk hebben wij de slagkracht om onze groeiambities waar te maken. De beschikbare groeifinanciering maakt het bijvoorbeeld mogelijk om nieuwe technologieën te ontwikkelen die boekhouden zonder menselijke tussenkomst mogelijk maakt."

 

(ABN AMRO)