800 ondernemers met (financiële) problemen geholpen door MKBDoorgaan.nl

De landelijke werkende non-profit stichting MKBDoorgaan.nl, voorheen MKB Doorstart, heeft inmiddels al 800 ondernemers met (financiële) problemen geholpen.

De onafhankelijke en kosteloze dienstverlening is beschikbaar voor ondernemers in heel Nederland. In de provincies Flevoland, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel en Zeeland kan MKBDoorgaan.nl extra diensten aanbieden dankzij ondersteuning vanuit provincies en gemeenten. 

Om ondernemerschap en de daarmee gemoeide arbeidsplaatsen in Nederland te behouden, zijn bij MKBDoorgaan.nl de kennis en krachten van verschillende partijen gebundeld. Hun gezamenlijke ervaring leert dat een ondernemer die in de problemen komt, pas op een heel laat moment hulp zoekt. Soms té laat, zodat bedrijfsbeëindiging of faillissement nog de enige optie is, met alle gevolgen van dien voor de ondernemer zelf, het personeel en de schuldeisers. 

Recent in de media  
Onlangs is door de Kamer van Koophandel de comebacklijn geïntroduceerd voor ondernemers die in zwaar weer zitten. MKBDoorgaan.nl is er trots op dat in dit verband de stichting is genoemd als deskundige instantie in het artikel van de KvK. 

Missie MKBDoorgaan.nl 
MKBDoorgaan.nl helpt bedrijven die in (financiële) problemen zijn gekomen of dreigen te komen, maar die wel een levensvatbaar toekomstperspectief hebben. Daarnaast helpt de stichting bedrijven die belemmeringen ervaren in de groei.

Werkwijze
Een ondernemer die geïnteresseerd is in wat MKBDoorgaan.nl voor hem of haar kan doen, kan zich aanmelden via www.mkbdoorgaan.nl. Binnen twee werkdagen vindt een telefonisch intakegesprek plaats. Zo nodig gevolgd door een quickscangesprek met één van de regionaal werkende bedrijfskundigen. Er volgt in overleg met de ondernemer een warme overdracht naar die partijen die de ondernemer verder kunnen bijstaan, zoals financiers, investeerders, coaches, juristen, overdracht- en overnamepartijen, gemeenten, etc.