150 miljoen voor SDE+ tender Monomestvergisting

Demissionair minister Kamp van EZ stelt een aparte SDE+ tender open voor het vergisten van mest op boerderijschaal. Het budget voor deze tender bedraagt € 150 miljoen. De SDE+ tender Monomestvergisting is op woensdag 28 juni 2017 in de Staatscourant gepubliceerd.

De SDE+ tender Monomestvergisting is open van dinsdag 4 juli 2017, 9.00 uur tot en met donderdag 27 juli 2017, 17.00 uur. Het maximale tenderbedrag bedraagt € 0,125/kWh voor wkk en € 0,088/kWh voor hernieuwbaar gas.

Aanvragen via eLoket

“Wilt u gebruik maken van de SDE+ subsidie Monomestvergisting? Naar verwachting kunt u vanaf donderdag 29 juni 2017 uw SDE+ subsidieaanvraag in concept klaarzetten – in het eLoket. Uw subsidieaanvraag officieel indienen kan vanaf dinsdag 4 juli, 9.00 uur. Zorg bij indiening voor een compleet digitaal aanvraagformulier inclusief alle bijlagen. Vergeet ook niet een haalbaarheidsstudie toe te voegen. Gebruik hiervoor het nieuwe model haalbaarheidsstudie SDE+ tender Monomestvergisting,” aldus RVO.nl.

Energiedoelstelling

Monomestvergisting is één van de hernieuwbare energie-opties die nodig is voor het realiseren van de hernieuwbare energiedoelstelling in 2020. Het levert hernieuwbare energie en reduceert de broeikasgasemissies van de Nederlandse veestapel.

 

(RVO)

Gerelateerde artikelen