Pitches Accountancy Awards: de derde ronde

Tijdens de Financial Systems-beurs geven tientallen accountantskantoren die zijn genomineerd voor een Accountancy Award pitches van één minuut. De derde serie van presentaties.

Kees Leijs (Kop of Munt): ‘Partner voor de creatieve sector’

Eigenaar Kees Leijs richt zich met zijn kantoor grotendeels (voor 60 tot 70 procent) op de ondersteuning van de creatieve ondernemingen, zoals reclamebureaus, design- en archtectenbureaus. Behalve traditionele accouncydiensten, biedt Kop of Munt ook innovatieve producten. Zo heeft het bureau een declaratie-app ontwikkeld. Dit jaar is het kantoor voor een aantal klanten gestart met de ontwikkeling van een nieuwe projectmanagementtool. "Een tool waarin de logische grafische weergave voorop staat en waarin ook aan de administratieve eisen wordt voldaan.” Heel anders dan de gebruikelijke projectmanagementtools met hun wirwar aan invulformulieren, vensters en pulldown-menu’s. Geknipt voor creatieven: “Onze klanten willen helemaal niet bezig zijn met hun administratie. Ze willen er eigenlijk geen omkijken naar hebben. Met deze tool hebben we het zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk gemaakt.”

Marco Minneboo (De Club van Honderd): ‘Geen papier meer’

De Club van Honderd is een administratie- belastingadvieskantoor dat zich vooral richt op zzp’ers die werken vanuit een eenmanszaak of een BV. Oprichter en eigenaar Marco Minneboo: "Wij ontzorgen hen door alle papieren rompslomp uit handen te nemen.” Dat gebeurt steeds sneller omdat documenten digitaal aangeleverd kunnen worden via mail of mobiele upload. "Klanten van De Club van Honderd zijn ‘slimme ondernemers’. Wij stellen hun cijfers ter beschikking. Ze hebben een voorsprong op hun concurrenten omdat ze van dag tot dag hun financiën kunnen monitoren. Wij rekenen een vaste prijs per maand, hebben een gratis telefonische adviesdesk en bieden de klanten een gratis digitaal archief voor het uploaden van allerhande documenten. Het verwerken van aangeleverde documenten gebeurt via de gepersonaliseerde online portal van de klant. Door de digitale programma’s kunnen we binnen 24 uur alle binnengekomen documenten verwerken. De klant heeft daardoor altijd een actueel overzicht over zijn financiën. Die kan hij dagelijks bekijken op zijn laptop, iPad of smartphone.”

Linda Tuijn (Duidelijk Accountants): ‘Duidelijk, persoonlijk, professioneel en proactief’

Duidelijk Accountants startte anderhalf jaar geleden vanuit een aantal kernwaarden: duidelijk, persoonlijk, professioneel en proactief. “Mijn succes dank ik aan het luisteren naar onze klanten, persoonlijke betrokkenheid en aandacht", zegt Linda Tuin, eigenaar eenmanszaak Duidelijk Accountants. Op basis van klantwensen probeert Duidelijk Accountants te innoveren. "Ik ontwikkel niet zelf nieuwe producten, maar maak wel gebruik van nieuwe software. Zo gebruik ik Skype, TeamView en Jing om het contact met de klant te onderhouden." “De meeste ondernemers willen zo min mogelijk aandacht besteden aan de totstandkoming van de cijfers waar zij hun onderneming op sturen. Met een efficiënt opgezette administratie loopt de administratie soepel en heeft de ondernemer zijn handen vrij om te ondernemen. Wij automatiseren de administratie zoveel mogelijk. Klanten hoeven dan alleen hun facturen te maken en de inkoopfacturen te uploaden. Verder hebben ze er nauwelijks omkijken naar. Voor diverse klanten hebben we nu ook de begrotingen opgenomen in de administratie, zodat elke maand de werkelijke cijfers direct vanuit de administratie worden vergeleken met de begrote cijfers, tot op projectniveau.”

Xander Siebers en Senoi Tapirdamaz (DWO-administraties): ‘We knopen software  aan elkaar’

Samen met softwarepartners ontwikkelt DWO producten en diensten voor ondernemers. DWO streeft naar de best passende oplossing op het gebied van administratie en bedrijfsprocessen voor iedere klant. Alle klanten hebben een eigen portal, met daarin alle voor hen relevante informatie zoals een online dossier en hun fiscale aangiften. "Eigenlijk kun je zeggen dat van factuur tot aan de jaarrekening gebruik wordt gemaakt van ICT. We knopen software aan elkaar", zegt bedrijfsleider Xander Siebers van DWO Administraties, terwijl zijn collega  Senoi Tapirdamaz zijn stropdas knoopt. DWO, een zelfstandig onderdeel van De Wert accountants & belastingadviseurs,  combineert online dienstverlening met persoonlijke begeleiding. "Wij proberen voorop te lopen met online diensten. Online boekhouden doen we al meer dan tien jaar en digitaal informatie delen introduceerden we zeven jaar geleden."

Gerelateerde artikelen