Deloitte Nederland kiest voor nieuw bestuursmodel

Deloitte heeft gekozen voor een nieuw bestuursmodel en tevens het nieuwe bestuur van Deloitte Nederland gekozen tijdens haar Algemene vergadering van Aandeelhouders op zaterdag 19 september. Peter Bommel is herbenoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur.

In het nieuwe bestuursmodel, dat vanaf 1 oktober van kracht is, gaat de Raad van Bestuur van acht naar drie leden met daar onder een nieuw Executive Committee. ‘In lijn met haar focus op kwaliteit en kwaliteitsverbetering heeft Deloitte nu een bestuurder met deze specifieke verantwoordelijkheid, de Chief Quality Officer (CQO). Cees de Boer, neemt de CQO positie waar totdat een externe kandidaat is benoemd,’ aldus Deloitte. Naast de herbenoeming van Peter Bommel als Chief Executive Officer (CEO) is Mario van Vliet als Chief Operations Officer (COO) benoemd. De benoemingen gelden voor een termijn van vier jaar.

Deloitte: ‘Het nieuwe bestuursmodel is geheel in lijn met de hervormingsplannen voor de accountantssector van de brancheorganisatie NBA: een compact bestuur dat geen directe cliëntverantwoordelijkheden heeft.’

In het nieuwe Executive Committee zijn de business leiders (Audit, Risk Services, Tax& Legal, Financial Advisory Services en Consulting), Clients & Markets leiders, Financiën, Talent, Strategy Officer en Risk & Reputation vertegenwoordigd.

Gerelateerde artikelen